Едукација на екрану: Центар за напредне и нове технологије

Центар за напредне и нове технологије (ЦАЕТ) на Метрополитан Цоммунити Цоллеге (МЦЦ) охрабрује израду ствари где прототипирање, дизајн и производња подстичу иновације и предузетништво - попуњавајући нишу за макерски простор који није постојао у Омахи.

Студенти, наставници и партнери из индустрије пружају довољно простора за обуку, израду и сарадњу, поред потребних простора за подршку као што су мулти-модални радни простори, приватне канцеларије и спољне терасе са зеленим кровом.

ЦАЕТ-ови слојеви транспарентности напредују од двоетажног отвореног волумена изван главног коридора, званог Инноватион Централ, до затвореног, фокусираног простора за административне функције.

Инноватион Централ намјерно флексибилан може смјестити велику опрему за истраживање и развој, олакшати учење, прилагодити презентације или послужити као изложбени простор.

Канцеларије другог спрата смештене су са погледом на Инноватион Централ, прилично буквално излажући знање. Ниска кутија од црвене цигле насупрот Инноватион Централ садржи лабораторију за производњу, индустријске просторе и лабораторије у настајању за индустријско партнерство.

Израда и израда у типичним преседанима 20. века јављају се готово увек у вештачки осветљеним, потпуно интернализованим, унапред направљеним кутијама. Супротно томе, дизајн ЦАЕТ-а уоквирује програм на специфичан начин дневној светлости и слави активности израде, сарадње и производње. И волуметријски и у плану, зграда организује програм тако да се открива један, велики спрат израдјивачког простора извана и свих осталих мањих димензија радног подручја за колаборацију.

Дизајн превазилази нормативни циљ постављања ствари на „приказ“, чинећи слојевите везе између активности које се свакодневно догађају изнутра и извана у кампусу.

Главна циркулација делује на кичми на северу и повезује двокатну Иновацијску средину са остатком програма, који укључује собе за обуку, канцеларије, неформалне радне просторе и простор за подршку.

Велику пропорцију, осветљен са севера и упорно повезан са ствараоцима, овај простор надилази коридор и делује као друштвена заједница.

Глазура са јужне стране омогућава перфорирану заштиту од метала за балансирање максималне дневне светлости и визуелне везе са високим перформансама. Сцреенинг контролира соларну инсолацију током дана, и готово се раствара ноћу како би приказао заједничке просторе унутар.

Сазнајте више о пројекту.

Првобитно су на бним.цом објавили Кевин Нордмеиер, Јефф Схаффер и Дана Соренсен.